КАКВО Е BI-LED ТЕХНОЛОГИЯ?

Bi-LED проекторите интегрират както късите, така и дългите светлини в един компактен модул, използвайки LED технологията. Това интегриране предлага няколко предимства пред традиционните халогенни или ксенонови фарове:

 • Енергийна ефективност: LED-овете консумират по-малко енергия и отдават повече светлина в сравнение с халогенните и ксеноновите крушки, което помага за намаляване на общото енергийно потребление и подобряване не видимостта.
 • Дълъг живот: LED светлините имат по-дълъг живот, често надвишаващ 20,000 часа, което означава по-рядка подмяна и по-ниски разходи за поддръжка.
 • Подобрено светлинно излъчване: LED-овете осигуряват по-ярка и по-фокусирана светлина, подобрявайки видимостта и безопасността, особено при лоши метеорологични условия.
 • Обективът на проектора за би-лед лупи е подобен на би-ксеноновия. Независимо от източника на светлина, соленоида управлява блендата, за да получите къси и дълги светлини.

  Но за разлика от би-ксенона, при би-лед лупите LED чиповете са предварително инсталирани в печатна платка, така че няма нужда от допълнителни ксенонови крушки и баласт. За разлика от би-ксеноновата лупа би-лед лупите имат охлаждане, който отвежда топлината от лед диода.

  1. Какъв размер би-лед ви трябва?

  Преди да купите би-лед лупи. трябва да знаете какъв размер на лещата на лупата ви трябва. В малки рефлекторни фарове може да се вгражда малка лупа, а големият рефлектор позволява монтаж и на по-големи лупи. на рефлектора за фарове може да избере директно малък светодиоден обектив с големи капаци или голям светодиоден обектив. Основните размери на лупите са 4:  1,8-инчов , 2,0-инчов, 2,5-инчов и 3,0-инчов, но най-разпространени са 2,5 и 3 инчовите.

  2. Какви база за монтаж са ви необходими? С пръстен или не?

  Според захващането на би лед лупата монтажът може да бъде лесен или сложен. Лесен монтаж означава, че може да поставите BI-LED лупите директно във оригиналното гнездо на лупите, защото основа за захващане съвпада с тези на би-лед лупите. Обикновено това става, когато заменяте фабричните лупи с би-лед лупи.

  Монтажът е по-труден, когато трябва да изрежете части от купата на рефлектора и да монтираме лупата  със специални скоби, винтове и гайки. При тази инсталация се нуждаете от позициониращ пръстен, за да фиксирате лупата в рефлектора. Тази може да се използва също при  някои фарове с оригинални лещи.
  3. Висока мощност срещу ниска мощност

  Трябва ли високата мощност да има по-ярко осветление? Разбира се, че не. В обектива има много електронни компоненти и не може просто да приемем, че обектив с висока мощност е равно на повече светлина. Освен това  най-яркият обектив не е винаги  най-добрият избор.

  Обективът с двоен проектор S00 е с 55W при къси светлини и 65W  при дълги светлини. Докато има модели които са 80w или по-висока мощност, но не възпроизвеждат толкова светлина, колкото S500.  

  Лесно е да се произведе би-лед лупа с висока мощност, но обикновено тези би-лед лупи и ярка светлина в центъра, а нямат широчина на лъча.  Имайте предвид, че е по-опасно ако нямате видимост в банкета има имате мъртви точки в страни при нощно шофиране.  


  5. Двуядрен срещу едноядрен

  Преди 2020 г. повечето би-лед лупи бяха едно ядрени, докато сега двуядрените се превръщат в стандартна конфигурация за качествени би-лед лупи.

  Двуядрен означава, че има два рефлектора и два светодиода в би-лед лупата. Единият рефлектор е отвън, който можете да видите директно, а другият е малък, който е скрит вътре в лещата.   При двуядрени би-лед лупи, двата диоди работят заедно както при къси, така и при дълги светлини. С тази технология както късите така и дългите светлини са по-ярки.

  Двуядреният обектив S500 е по-добър от повечето би-лед проектори, които са рекламират с лазерни лещи, тъй като лазерните лещи работят само при дълги светлини.

  6. Всички което трябва да знаете за лумените и луксовете

  Луксовте и лумените са единици,  които показват интензитета на светлината. Луменът показва количеството светлина, излъчвано от светлинен източник, докато луксът измерва осветеността на определена повърхност.


  Пример 1:

  Ако купите лед крушка и я поставите в малка картонена кутия, тя ще създаде много светлина в малко пространство, но ако поставите същата лед крушка в огромна офис сграда, тя изобщо няма да освети пространството. Самата крушка създава същото количество светлина, но въздействието на тази светлина върху околната среда зависи от много други фактори. 

  Пример 2:

  Можете да пресъздадете този тест с вашия смартфон. Седнете на един метър от стената и я осветете с фенера. Сега отидете още два метра назад. Виждате как същата светлина вече е много по-слаба? Силата на фенера не е отслабнала, но светлината се разпространява на по-голяма площ от по-голямо разстояние.


  Следователно количеството лукс в дадена област или върху повърхност може да варира в зависимост от разстоянието, което светлината изминава, и ъгъла, под който се разпръсква.


  Трябва да знаете, че разстоянието трябва да се вземе предвид, когато измервате луксовете. Ако тестваме даден би-лед  проектор  от различни дистанция винаги ще имаме различни луксове.


  7. Ширина срещу дълбочина в яркостта

  Както споменахме, лесно е да се произведе би-лед лупа с концентрирано силно петно в центъра. Това може да помогне на вашите би-лед лупи в да осветят  голямо разстояние в далечината. Това би бил добър избор за вас, ако карате колата по магистралата с висока скорост.


  Но все пак трябва да имате предвид, градските, селските и междуградските пътища. Широчината на лъча е играе ключова роля, за да можете да осветидедобре банкета и да виждате, дали има препядстия, хора или животни  от двете страни на пътя. Това може да е живота спасяващо както за вас така и за другите. 


  Можете да видите нашият би-лед лупа, който има както концентрирано силно петно в центъра, така и широчина на лъча. Този модел е най-добрият вариант  за вас, независимо дали шофирате по магистрала или селски път.